Oruç tutmak Koronavirüs riskini arttırır mı?

ORUÇ TUTMAK COVID-19 RİSKİNİ ARTIRIR MI?

Sağlıklı insanların önceki yıllardaki gibi oruç tutmalarında bir sakınca yoktur. COVID-19 hastalarının ise herhangi başka bir hastalıkta olduğu gibi doktorlarına danışmalarını tavsiye ediyor. Ramazan boyunca taze ve işlenmemiş gıda tüketilmesi ve bolca su içilmesi önerilir.

Oruç tutmak bağışıklığı güçlendirmez ancak, belli aralıklarda uzamış açlıklar kimi zaman detoks amacıyla da uygulanabiliyor. Ancak bundan – bütün gün aç kaldım şimdi her şeyi yiyebilirim – gibi bir sonuç da çıkarmamak gerekiyor. Özellikle iftar ve sahurda fazla miktarda ve çok çeşitli gıdalarla beslenmemek önem taşıyor”

Bu nedenle oruç tutan kişilerin, iftarda ve sahurda sıvı gıdalar tüketmesi, bağışıklığı güçlendirmek için protein ağırlıklı beslenmesi, mutlaka yeterli miktarda su içmesi önem taşıyor. Uzun süreli açlık nedeniyle kan şekeri düşüklüğü yaşanabiliyor ve buna bağlı olarak karbonhidrata yönelme yaşanıyor. Oysa, karbonhidratlı, yağlı ya da tatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Yeterli sıvı alınmasıyla bunun da önüne geçmek mümkün olacaktır. 16-17 saatlik açlığın sonunda, iftarda, sebzelerle, proteinli gıdalarla, meyvelerle, taze sıkılmış meyve sularıyla beslenmek, bağışıklık sistemini olumlu etkiliyor.”



Konuşmaya Başlayın
Whatsapp Destek Hattı
Merhaba, Özel Duygu Hastanesi whatsapp destek hattına hoşgeldiniz. Size nasıl yardımcı olabilirim?
Powered by